mutass mindenkit!

MediFat Sztártabló

következő előző

Csak fogyok és fogyok... Cseke Katinka és a mínusz 20 kg története

Végső elkeseredésemben nyújtott reménysugarat a MediFat, amikor már elviselhetetlennek éreztem, hogy 57 kg-os bombázó helyett egy 100 kg feletti elhízott asszonyság néz vissza rám a tükörből. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű volt az önsajnálatból kivergődni, és tenni is a fogyásért, de a Doktornő és Doktor Úr nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is kezelte. Közel 20 kilóval könnyebb lett nemcsak a testsúlyom, de az életem is.

Cseke Katinka színésznő, aki a humor és a katarzis, a tánc és az ének eszközeit nap mint nap használja a színpadon és a filmvásznon a néző elvarázsolása érdekében. Híres szerepei, a Képzelt riport, a Charley nénje, a Hippolyt a lakáj vagy a Glamour meghozták számára a sikert, az egész ország azonban mégis egy reklám kapcsán ismerte meg a nevét.
Katinka az állati dokis (CIB Bank) reklám jó humorú, molett asszisztensnőjét alakította, és a nézők hamar szívükbe zárták a karakterét.
Bármilyen meglepő, néhány éve Katinkának esélye sem lett volna, hogy megkapja a teltkarcsú asszisztensnő szerepét, hiszen 56 kg-os szőke bombázó volt. Hogyan kúsztak fel alattomosan a kilók, és mi kellett ahhoz, hogy több év sikertelen fogyókúra után végre visszakapja a reményt?

Az 56 kg-os bombázó

"Sem a színművészeti elvégzése alatt, sem szolnoki színésznő koromban nem gondoltam volna, hogy nekem valaha súlyproblémáim lesznek. Ha a 60 kg-os súlyt ebben a időszakban elértem volna, biztos kiakasztott volna, hiszen a versenysúlyom 54-55 kg körül mozgott. Persze ennek megvolt az oka, hiszen Szolnokon sikeres színésznő voltam, elképzelhetetlenül sokat dolgoztam, a zenés-táncos szerepek, a sok mozgás pedig jól karban tartja az embert, és emellett az evés nem volt központi kérdés az életemben.

Aztán jött a nagy szerelem, Norbival, későbbi férjemmel egy pillanat alatt egymásba habarodtunk. Norbi táncos, ezért érthető, hogy én még vékonyabb lettem, egy igazi szőke bombázó. Összeházasodtunk, és rövidesen bekopogtatott a gólya is, megszületett a gyönyörű kislányunk, Panna.

A gömbölyödő családanya

Nagy volt a boldogság, amikor Panna megszületett. A terhesség alatt nem híztam sokat, azt hittem, gyorsan leadom a "babahájat". Ennek azonban volt egy akadálya: a Pannával otthon töltött három év alatt túlságosan jól belejöttem a háziasszony szerepbe. Én ugyanis maximalista vagyok, ezért teljes erőbedobással vezettem a háztartást, takarítottam, mostam, főztem a legfinomabb ételeket, kényeztettem a családomat. A kislányommal rengeteget játszottam, élveztem az együtt töltött perceket, és közben észre sem vettem, hogy az összes ruhámat kihíztam. Ekkor már nem volt számomra létfontosságú a tökéletes megjelenés, ezért inkább az otthon és a játszótéren egyaránt kényelmes ruhákat részesítettem előnyben, a magas sarkú cipőimet és a sminkkészletemet elnyelték a szekrények.

Mire Panna óvodás lett, már nagyon vágytam a színészi munkára, de nem kaptam az elképzeléseimnek megfelelő felkérést, így aztán várakoztam. Szinte hihetetlen volt, hogy nincs szerep a számomra, amikor régebben olyan nagyságokkal játszottam együtt, mint Törőcsik Mari, Garas Dezső vagy Hernádi Judit. A meghallgatásokon mindig dicsérték a tehetségemet, de egyre többször céloztak arra is, hogy le kellene fogynom. Aki már próbálta, az tudja, hogy mit jelent munka nélkül, depressziósan, egyre gömbölyödve fogyókúrázni.

A koplalás és falás, fogyás és hízás, rövid remény és hosszú depresszió hullámzását egyre nehezebben viseltem. Egy szerencsém volt, a férjem szerelme és a kislányom szeretete tartotta bennem a lelket. Így telt néhány év, egyre kövérebb lettem, és ekkor jött az állatdokis reklámszerep, ahová éppen ilyen molett, jókedélyű karaktert kerestek.

Végre volt munkám, volt feladatom, és a nézőktől rengeteg pozitív visszajelzés érkezett felém. Megismertek az utcán, a boltban, sokszor beszélgetésbe elegyedtek velem a járókelők, és ez a szeretet nagyon doppingolt. Igen ám, de mivel megismertek, azt is láthatták, hogy az életben is gömbölyű vagyok, hiszen közben bekopogtatott hozzám a rémálomhatár, a 100 kg is, ezt pedig már elviselhetetlennek éreztem. Voltak napok, amikor fekete ruhában, arcomba fésült hajjal, a fal mellett osontam az utcán, hogy minél kevesebben vegyenek észre és bámuljanak meg. A túlsúly még hétköznapi emberként sem kellemes - hiszen nem kap az ember divatos ruhákat az alakjára, elmegy az önbizalma -, ismert emberként pedig egyenesen borzalmas.

A Zsírbontó Módszer nekem is segített!

Az évek során sok sikertelen fogyókúrás próbálkozásom volt, ezek szerintem alaposan hozzájárultak gyarapodó kilóimhoz. Tudtam tehát, hogy most biztosra kell mennem a módszer kiválasztásában. És akkor ismét jött a szerencse: megláttam Juhász Adriennt, aki a MediFat segítségével rengeteget (majdnem 30 kilót) fogyott, és azóta is tartja az 52 kg-os súlyát.

Ez kell nekem gondoltam, és másnap belevágtam a kúrába. A kezelés előtt testösszetétel meghatározást és különböző méréseket végeztek, így kiderült, hogy a súlyomnál csak egy borzalmasabb dolog van, az a testösszetételem, A sok fogyás-hízás miatt annyira elzsírosodtam, hogy majdnem elájultam az értékeimtől. Aztán elindult a kezeléssorozat, kiválasztottuk azt a testrészt, amiből a legjobban szeretnék fogyni, majd a bőr alatti zsírszövetbe bevezetett tűelektródákon keresztül olyan áramcsomagok jutottak a zsírpárnáimba, amelyek a zsírréteg fokozatos megkisebbedése mellett a bőrömet is feszesítik. Kaptam egy személyre szabott étrendi ajánlást is, tehát minden készen állt a fogyásra.

Minden, kivéve a lelkemet. A kúra elején ugyanis annyira elmerültem a depresszióban és az önsajnálatban, hogy az orvosi utasításokat felemás módon tartottam be. Ági (dr. Gajdács Ágnes) ezt gyorsan észrevette, és keményen, szigorúan kilendített ebből az állapotból. Most is emlékszem arra a beszélgetésre, ami helyre tette a lelkemet.

Már aznap "rákattantam" a programra, és a sikerek azonnal meg is érkeztek. Két héttel később Ági szólt, hogy a következő alkalomtól kezdve csak színes ruhákban, kisminkelve jöhetek a rendelésre, felejtsem el a fekete "álcázó" ruhákat és a háziasszony lelkivilágot. Megtettem, amire kért, és a következő alkalommal magas sarkúban, szolid sminkkel érkeztem, miközben évek óta ismét jó nőnek éreztem magam.

A fogyás együtt járt a könnyebb mozgással, futni kezdtem, és már élvezem is a szigetköröket. Amikor 90 kg alá ment a mérleg nyelve, majdnem sírva fakadtam örömömben, és végre elhittem, hogy Adriennhez hasonlóan én is elérhetem a néhány évvel ezelőtti súlyomat. Öröm volt az is, hogy a reklám újabb részének forgatásakor már látványosan vékonyabb voltam, és erről visszajelzések is érkeztek.

Most 82 kg vagyok és ezt a fogyást 2 kúra alatt értük el! Napról napra, hétről hétre apadnak a kilóim, és nem adom fel, amíg a versenysúlyomat, az 56 kg-ot el nem érem. Elfogadtam azt is, hogy a fogyás nem megy magától, tenni is kell érte, de a heti 2x1 óra kezelés, és az étkezésem megszervezése, az életstílusom tudatossá tétele csekély ár a leadott kilókért."

További sztárok vallomásai a MediFat Zsírbontó módszerről:

Csak fogyok és fogyok... Cseke Katinka és a mínusz 20 kg története

tovább

Détár Enikő

tovább

Dr. Gyarmati Andrea

tovább

A fogyásának paródiája a Showder Klubban

tovább

Szorcsik Viktória

tovább

Még több híresség vallomása